Yerli Milli Rize Köftesi (Helal Gıda Sertifikası)

08-05-2023 08:57
Yerli Milli Rize Köftesi (Helal Gıda Sertifikası)

Dana ve kuzu etinden ustalıkla hazırlanmış yerli ve milli Rize köftesi tüm gastronomların ilgisini çekmektedir. Köftenin bu kadar ünlü olmasının sırrı taze kıyılmış kıymadan ve taze sebzelerin kullanılmasından gelmektedir. Rize köftesi az yağlı kıyma özel baharatlarla karıştırılıp çok az yoğrulduktan sonra servis edilir. Pişirme süresi diğer köftelere nazaran daha kısa olsan Rize köftesi dışı çıtır olup içi sulu bir görüntüye sahiptir. Porsiyon halinde hazırlanmış bir köfte tabağı hem doymuş yağ bakımından zengin hem de doyurucudur. Günlük olarak almanız gereken kalori miktarınızı ve protein ihtiyacınızı karşılar.

Köfte İçeriği Nelerdir?

Köfte hazırlanırken içerisinde taze çekilmiş koyun eti kıyması kullanılmaktadır. İçeriğinde taze baharatlar yer alır. Baharatların koyun eti lezzetini kapatmaması için çok az kullanılmakta ve kıyma tuzlanmaktadır. Ardından yoğun bir yoğurma süreci ve dinlendirme süreci vardır. Yoğurma süreci genellikle 45 dakika olmaktadır. Daha sonra yoğrulan kıyma 50 gram şeklinde kesilir ve Rize köftesinin meşhur şekli verilir.

Köfte İçerisinde Ekmek Kullanılır mı?

Köfte tadını örtecek herhangi bir materyal Rize köftesi reçetesinde yer almaz. O bakımdan bölgenin en iyi ustaları tarif reçetelerinde domates, ekmek ve yumurta gibi kıymanın tadını örtecek herhangi bir malzeme bulundurmazlar. Ayrıca yeşillikle köfteyi pişerken sulandıracağından köfte harcı içerisinde herhangi bir yeşil sebze yer almaz. Köfte yenirken en iyi kıyma tadını vermesi gerekir. Orijinal reçetelerin dışarısına çıkıldığında köfte harcı gerçek Rize köftesi olma özelliğini kaybeder.

En İyi Rize Köftesi Nerede Yenir?

Rize köftesi her ustanın becerebileceği ve lezzetli yapabileceği bir reçete içermez. Ustalar öncelikle etin iyi taraflarından anlamalı ve Rize köftesine en yakışacak yeri tercih etmelidir. Et kesinlikle dinlendirilmeden kıyma olarak çekilmemeli özel dolaplar da bir süre dinlendirilmelidir. Dinlenmiş ve lezzeti özüne işlemiş kuzu eti satır kıyması olarak çekilir ve içerisine ete en iyi aromayı veren baharatlar ile taçlandırılır. Ardından köz ocaklar da yavaş yavaş pişirilen köfte porsiyon haline getirilir ve müşteriye servis edilir. Bu şartları sağlayan her lokanta ve restoran size enfes Rize köftesi servisi yapabilir. 

Sokak satıcılarından yada seyyar köftecilerden temin edeceğiz köfteler sadece pişirilmiş kıyma topları olacağından Rize köftesi olmaya oldukça uzaktır. Ayrıca Rize köftesinin reçetesi her yöre de bulunmadığından en iyi Rize köftesini tabi ki Rize'de yemeniz mümkündür. Gerek sahil yolunda gerek daha iç lokasyonlar da damak tadınızı değiştirecek harika köfteciler bulabilirsiniz. Ayrıca bu restoranların tamamı helal gıda sertifikasına sahiptir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.