Ev Yapımı Burger Tarifi
Ev Yapımı Burger Tarifi
Ana Malzeme:
- Mandiles Market burger köftesi
- Mandiles burger ekmeği
- Cheddar/burger peyniri
Mandiles Sosları:
- Relish Sos
- Buffalo Sos
- Algerienne Sos
Burgerinizin içeriğini zenginleştirirken Mandiles hazır burger sosları vazgeçilmeziniz olacak. Domates, turşu ve baharat aroması seviyorsanız, Relish sosu; soğan ve fındık tatlarını seviyorsanız Algerienne sosu; yoğun baharat aroması arıyorsanız Buffalo sosu mutlaka denemenizi öneririz. Cam kavanozlarda saklanan Mandiles burger sosları ilk günkü gibi tazeliklerini korurlar. Dilerseniz domates, marul ve turşu gibi malzemeler ekleyerek kendi burgerinizi damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.
Karamelize Soğan Tarifi
1 adet soğanı piyazlık/yarım ay şeklinde doğrayın. Tavaya koyduğunuz 2 yemek kaşığı sıvıyağ ısınınca soğanları ekleyerek yüksek ateşte sotelemeye başlayın. Biraz yumuşayınca 1 tatlı kaşığı toz şeker ilave edin. Suyunu çekip dibini tutar gibi olduğunda 1-2 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz. Su ekleme işlemini gerek gördükçe birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. Soğanlar karamel rengini alınca ocaktan alın.
Pişirme Önerileri: Mandiles burger köftenizi, tavada hafif yağlı veya yağsız olarak önlü arkalı pişirebilirsiniz. Az ve orta pişmiş olarak hazırlamanızı tavsiye ederiz. Barbekü etkisi almak istiyorsanız, ızgarada pişirebilirsiniz. Burger köfteniz piştikten sonra, burger ekmeklerinizin iç kısımlarını tavada ya da ızgarada çok hafif renk alana kadar tutmanızı öneririz. Bu işlem ekmeklerinize hem hafif bir çıtırlık verecek hem de köftenin tavada/ızgara kalan lezzetini içine çekecektir. Ev yapımı burgerinizin içeriğini zenginleştirmek tamamen sizin hayal gücünüze ve damak zevkinize kalmış.
Afiyet olsun.